Panik Yükseldi

Bir süredir polis teşkilatının bir parçasıydı. Ancak o gün gördüğü şey, gerçekten midesinin kaldıramadığı bir şeydi. Bu polis pek çok şey görmüş olabilirdi ama bu onun hazırlıklı olmadığı bir şeydi.

Atlanta Police Department/Youtube

Elleri direksiyonu sıkıca kavrarken parmak eklemleri beyaza dönmeye başlamıştı. Elleri ıslanmaya başlıyordu ve alnında ter birikiyordu. Dikiz aynasından baktı ve polis memurunun arabasına yaklaşmasını izledi.

Hazırlık

Panik olmak istemiyordu ama başının büyük bir belada olduğunu hissediyordu. Bu durumdan nasıl kurtulabileceğini bir türlü anlayamıyordu. Saniyeler geçtikçe memur daha da yaklaşıyordu.

Atlanta Police Department/Youtube

Kötü şansına lanet etti ve polis memuru penceresinin yanında dururken kendini hazırladı. Derin bir nefes aldı ve en kötüsüne hazırlandı. Bundan sonra ne olacağından emin değildi.

Yeni Bir Hayata Başlamak

Geçtiğimiz birkaç ay Ebony Rhodes için oldukça zorlu geçmişti. Annesini kaybettikten sonra Ebony eşyalarını toplamış ve tüm ailesini Atlanta, Georgia’ya taşımıştı. Yeni bir başlangıç yapmak istiyor ve bunun olabileceğini umuyordu.

Jeff Glazier/GoFundMe

Ebony bekar bir anneydi ve dört çocuğu vardı. Bu, ailesinin geçimini sağlayabilmek için iki kat daha fazla uğraşması gerektiği anlamına geliyordu. Atlanta’ya taşınmak da onun için daha fazla iş fırsatı anlamına geliyordu. Ancak bu sandığı kadar kolay olmadı.

Sırrı Açığa Çıkacaktı

Ebony, çocukları için bu büyük sırrı saklamaya çalışmıştı. Ama hepimizin bildiği gibi hiçbir sır sonsuza kadar gizli kalamaz. Ebony bile bu kuralın dışında değildi. Bu memur onu kenara çektiğinde sırrı ortaya çıkmak üzereydi.

Atlanta Police Department/Youtube

Bir öğleden sonra, Ebony çocuklarını kütüphaneye götürmüştü. Finaller yaklaşıyordu, bu yüzden onların düzgün çalışmasını ve okulda başarılı olmalarını istiyordu. Kendisinden daha iyi bir yaşama sahip olmalarının en iyi yolunun bu olduğunu biliyordu.

Polise Yakalandı

Çocuklarının geleceği hakkında o kadar derin düşüncelere dalmıştı ki, onu takip eden polis arabasını fark etmedi. Siren ışıkları kapandığında düşüncelerinden sıyrıldı ve mahvolduğunu fark etti.

Atlanta Police Department/Youtube

O anda, Ebony memurun neden kenara çekmesini istediğini hemen anladı.Plakasının süresi dolmuştu ve para yetersizliğinden dolayı onu henüz değiştirememişti. Ama sorun sadece bu değildi.

Dahası da Vardı

Ebony’nin ehliyeti de askıya alınmıştı ve sigortası yoktu. Memurun bu tür suçlara karşı anlayışlı olmayacağını kalbinin derinliklerinde biliyordu. Ancak, en çok endişelendiği şey bu değildi.

Atlanta Police Department/Youtube

Derin ve korkunç sırrı açığa çıkmanın eşiğindeydi. Bunun kendisini ve ailesini nasıl etkileyeceğini düşündüğünde, gözyaşlarını tutamadı. Şu anda içinde bulunduğu beladan gerçekten kurtulmanın bir yolu yoktu.

İtiraf Etti

Polis memuru camına öğretmenlik yaptığında Ebony’nin yüzü çoktan gözyaşlarına boğulmuştu. Memur onun ağladığını görünce şaşırdı. “Arabaya geldi ve neden ağladığımı sordu ve ben de ‘…çünkü ehliyetimin iyi olmadığını biliyorum’ dedim” diye hatırlıyor.

Atlanta Police Department/Youtube

Tabii ki, memurlar evraklarını inceledikten sonra, Ebony’ye onu tutuklamaktan ve arabasına el koymaktan başka seçeneği olmadığını bildirdi. Ebony’nin kalbi daha derine battı. Bu onun sonuydu. Sırrı ortaya çıkacaktı.

Problem Üstüne Problem

Memur onu karakola getirdi. Orada, Ebony bir iş arkadaşını aradı ve ondan çocuklarını okuldan almasını istedi. Ayrıca iş arkadaşından Florida’daki kız kardeşini durum hakkında bilgilendirmesini istedi.

Atlanta Police Department/Youtube

Kız kardeşi, hapisteyken çocuklarına bakması için güvenebileceği tek kişiydi. Ama bu aynı zamanda çocuklarını Florida’ya göndermesi gerektiği anlamına geliyordu ve onları kendisinden bu kadar uzağa götürmeye hazır olup olmadığından emin değildi.

Normal Arama

Ancak, ilgilenmesi gereken daha acil meseleleri vardı. Polis arabasını kontrol ettikten sonra, sırrını açığa vurması gerekecekti. Bir polis memuru kapısını çaldığında Atlanta Polis Şefi Jeff Glazier ofisindeydi.

Atlanta Police Department/Youtube

Onu içeri aldı ve ona Ebony davasıyla ilgili bir durum olduğunu söyledi. O ve diğer memurlar, Ebony’nin el konulan arabasını rutin bir şekilde ararken kazara Ebony’nin neden göz yaşlarına boğulduğunu açıklayan bir şeye rastlamışlardı.

İstif Değildi

Şef Glazier duruma bir göz atmak için haciz alanına gitti. Tüm bunların ne anlama geldiğini anlar anlamaz “Bununla ilgili bir şeyler yapmalıyız,” dedi. Ebony’nin arabasının içinde çok sayıda çanta, sırt çantası ve diğer eşyalar vardı.

CNN

İlk bakışta, bunların yalnızca istiflenmiş şeyler olduğunu düşünebilirdiniz. Ancak daha yakından inceleyince bir şey fark ettiler. Ebony ve çocukları bu arabada uyuyor ve yaşıyorlardı. Burası onların tek eviymiş gibi görünüyordu.

İtiraf Etti

Şef Glazier neler olduğunu anlayınca hemen Ebony ile sohbet etmek için hücresine gitti. Arabasının içini incelediklerini ve oraya ait olmayan birçok şey gördüklerini söyledi. Ebony ona açıldı ve hikayelerini anlattı.

Atlanta Police Department/Youtube

Aile Atlanta’ya taşındığından beri, Ebony bir Walmart mağazasında çalışıyordu. Maaşı iyi değildi. O ve iki çocuğunun kronik sağlık sorunları vardı, bu yüzden masrafları artıyordu.

Evsiz

Para biriktiremediği için bir daireye ön ödeme yapamamış, bu yüzden o ve ailesi evsiz kalmıştı. Son altı aydır o arabada yaşıyorlardı. Şef Glazier bu hikayeyi duyduğunda, zavallı aile için kalbi kırıldı.

Atlanta Police Department/Youtube

Bu ailenin altı ay boyunca evsizliklerini nasıl idare ettiğini hayal bile edemiyordu. Sonuçta dört çocuk vardı. Arabalarında eşyalar da olduğu göz önüne alındığında, Chief Glazier, arabanın ne kadar sıkışık olduğunu hayal bile edemiyordu.

Utanmış ve Korkmuştu

Ebony’nin en büyük mücadelelerinden biri, geceleri arabayı park edecek güvenli bir yer bulmaktı, böylece hepsi dinlenebildi. Bazen, Ebony uyumak yerine güvenliklerini sağlamak için bir yerden başka bir yere gitmek zorunda kalıyordu.

Atlanta Police Department/Youtube

Ebony, “Çoğu zaman çocuklar uyuduğu için uyuyamadım,” diye hatırlıyor. “Hiçbir şey olmadığından emin olmak için izliyordum – kimse bizi soymaya çalışmadı… o yüzden orada, arabada kalırdık.” Zavallı, Abanoz.

Başarısız Olmuş Gibi Hissediyordu

Ebony, çocuklarını böyle bir duruma maruz bırakmak zorunda kaldığı için utanıyordu ve bu konuda sessiz kalmaya çalıştı. Bir süre kimse bilmiyordu. Ama hepimizin bildiği gibi hiçbir sır sonsuza kadar gizli kalamaz.

Atlanta Police Department/Youtube

“İşten çıktığımda, park yerinde arabamda öylece uyurduk” diye hatırlıyor. “Birçok insan bunu bilmiyordu çünkü hala çalışıyordum.” Sevse de sevmese de çocuklarını böyle yetiştirmek istemiyordu ve içten içe bunu biliyordu.

Yardım

“Çocuklarımdan özür diledim ve onlara üzgün olduğumu söyledim” dedi gözyaşlarına yakın. Bir süre, işler hala yolunda sayılırdı. Ancak polis onu kenara çektiğinde, bunun sonunun geldiğini düşündü. Artık tek evlerini kaybedeceklerdi.

Atlanta Police Department/Youtube

Ne var ki Ebony tamamen haklı sayılmazdı. Çünkü Şef Glazier onların durumunu duyunca bu konuda bir şeyler yapmaya karar verdi. Bu kadın araba sorunlarıyla yasaları çiğnemiş olabilirdi ama bir ailenin evini kaybetmesine izin vermeyecekti.

Kalacak Yer Aradılar

Şef Glazier, bir aile evsizler barınağının müdürünü aramaya karar verdi. Yönetmenle yakın zamanda tanışmıştı ve yardım edip edemeyeceklerini görmek istedi. “Onu aradım ve ‘Dinle, üç erkek ve bir kız olmak üzere beş kişilik bir ailem var ve çocuk 17 yaşında’ dedim” diye anlatıyor.

Atlanta Police Department/Youtube

“Ve ‘Evet, biraz yerim var’ dedi. Ve kışın ortasında barınaklar hakkında bir şey biliyorsanız, müsait bir yer olmadığını bilirsiniz ve şanslarına elinde bir yer vardı. Buna inanamadım.” Abanoz da olamaz.

Kurtarma

Şef Glazier daha sonra ona harika haberi vermek için Ebony’ye gitti. “O gün beni aradığında, uzun zamandır farklı barınaklara girmeye çalıştığım için ağlamaya başladım,” dedi yanağını silerek.

Atlanta Police Department/Youtube

“Kimse bizi kabul etmemişti” diyor. Çocukları artık geçici de olsa başlarının üstünde düzgün bir çatıya sahip olacağı için çok mutluydu. Ama Şef Glazer sadece bunu yapmadı. Ebony’nin hiç beklemediği bir şey yaptı.

İnsanlara Anlattı

Amir Glazer, Ebony’nin ailesinin depozito için paraya sahip olması ve hayatlarını bir şekilde başlatması için polis departmanı personeli arasında bir bağış toplama kampanyası başlattı. Bir süre için bu yardımcı oldu.

Jeff Glazier/GoFundMe

Ancak kısa sürede topladıkları paranın bir süre istikrar sağlamaya yetmeyeceğini anlayınca halka açılmaya karar verdiler. Atlanta Polis Departmanı daha sonra Ebony ve ailesinin onuruna bir GoFundMe sayfası başlattı.

GoFundMe

Şef Glazier sayfaya, “Amacım bir yıllığına kirasını, yemeğini, ilacını ve ulaşımını ödemek, böylece ailesinin tekrar evsiz olup olmayacağını merak etmenin stresi olmadan çalışmaya ve para biriktirmeye devam edebilir” diye yazdı.

Jeff Glazier/GoFundMe

Başlangıçta hedefleri, sadece birkaç gün içinde biriktirmeyi başardıkları 15.000 ABD Doları toplamaktı, ancak tıbbi harcamalarını karşılamaya yardımcı olmak için bunu 75.000 ABD Dolarına çıkarmaya karar verdiler. Sonunda 70.321 dolar toplamayı başardılar.

Düşünceler

Ebony, “Atlanta Polis Departmanı beni ayakta tutan şey” diyor. “Uzun bir yol kat etmeme yardımcı oldular. APD’nin tamamı benim ailem çünkü onları her şey için arayabilirim.” Hayatlarını değiştiren trafik durdurması için minnettar olmaktan başka yapabileceği bir şey yok.

Jeff Glazier/GoFundMe

“O gün kenara çekilmeseydim, muhtemelen hala arabamda olurdum, sadece her gün risk alırdım. O arabayı kaybetmek ve o gün kenara çekilmek hayatımı değiştirdi.” Şimdi ise o kenara çekilmeye farklı gözlerle bakıyor.